Återträffen 2010

Det blev en träff som heter duga, jäklar vad folk det kom och Tjurn hade fixa fint väder och höll en vakande hand över oss.

Jag var där från tidig eftermiddag och åkte väl hem framåt niotiden på kvällen, då ömsom rös, ömsom skrattade och ömsom grät jag, vilket jag gjort hela dagen. Vilken feeling det var när hoj på hoj på hoj anlände. Gamla gubbar på nya hojar, förr då var det ju unga killar på gamla hojar. Men samma nerfartsväg till kåken och bilder tagna ur samma vinkel. Sen var det kramar, kramar och åter kramar. Massor med bilder brändes av och jag bara gick och njöt.

//Ann

En polare i Stompers MC Katrineholm skrev följande på sin blogg efter denna fantastiska helg.

filletraktor

Detta skrevs på lördagen innan avfärd.

Åter till brottsplatsen

”I dag bär det av. Efter flera års frånvaro från allt vad knutte träffar heter så skall jag idag besöka en. Då en kvinna i Västergötland har skrapat ihop allt vad gammalt heter när det gäller knuttar och annan bråte, så skall jag hedra denna kvinna med ett besök. Jag blir inte ensam på denna resa, hela den församlade eliten från förr skall med. Ett utförligt reportage kommer senare tror jag. Har via brev hört att starkvaror skall serveras på denna tillställning och då man på ålderns höst har fått smak för dessa drycker, så kan minnet svikta . Vi får väl se vad som sker”

Detta skrevs vid hemkomst på söndagen

Den stora festen

”Suck…..Nu är det vardag igen sitter och funderar vad fan hände. Jag minns Lördagen.  jag känner fortfarande lukten av rapsen som stod i blom .Jag har en liten förnimmelse över en lukt av både syren och liljekonvalj .In i skogarna vi åkte långt in i Tivedens trolska skogar åkte vi och bara njöt .Ett stopp i Töreboda för att proviantera sen ut på de Västgötska vidderna där solen visar sig från sin allra bästa sidan.

Landar med hojarna vid Tidavads MC vid 18.00 tiden. Redan fullt med folk från förr. I snabb takt kastas tälten upp och den första malten släcker den dammiga strupen. Sen tar festen över, man träffar gamla vänner, man språkar med dessa, man skrattar och bara myser man mår alldeles förbannat bra helt enkelt. Hela kvällen flyter fram som om aldrig hade lämnat 70 talet .

När jag nu summerar denna helg så det första som slår mig är. På 70 talet var vi unga och åkte på gammalt skrot i dag är vi gamla och åker på sprillans nytt . På 70 talet hördes andra ljud från tälten vad kan ni gissa i dag så snarkades det i ett modernt surroundljud.

Förr var vi ganska smärta hade len hud och var ganska långhåriga, beträffande skägg så fick man vara glad åt fjun på överläppen, i dag har man fjun på huvudet och skägg ner till bröstkorgen samt att färgen är av det gråare slaget . Man har även en annan viktfördelning…. som då gör det svårt att vända sig på ett liggunderlag, samt att blåsan är för trång och tältet för litet, vilket gör att paniken nästan bryter ut när det pockar på .Jag har blivit gammal förbannat gammal men jag är inte bitter jag minns mitt 70 tal…..

Med dessa ord vill jag hedra alla som åkte med ingen nämnd ingen glömd samt de personer som gjorde denna helg till vad den blev.”

Ett speciellt tack till Skat-Ann och Tidavads MC som höll i trådarna .Jag vill också passa på och hedra Tjurn som lät solen skina denna dag, där från ovan…..”

P1030236

//HK Jonsson

Denna festlighet har nu blivit tradition, istället för återträffen så heter den nu Pingstaträffen och har återkommit varje år efter den fantastiska återföreningen.

Helgen innan skulle det fejas, städas och plockas fram bord och stolar. Även målarpenseln fick jobba lite.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Tror till och med att traktorn blev tvättad.

SONY DSC

 

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Ormen och Ann var rörda och mycket mycket nöjda.

reunion_2010_05_22_31

 

Mer bilder kommer!

 

Trikeåkande, tatuerad kärring, som älskar katter och hojliv.